Mindfulness och vardagsliv är vad jag funderar över i den här bloggen. Välkommen!

söndag 4 april 2010

Boktips!

Det är halva reapriset på bokrean just nu! Suveränt tillfälle att fynda, speciellt sådana där fina fackböcker som man inte unnar sig när de kostar 300 kr. Vinböcker, bröllopsböcker, kokböcker, hälsoböcker, böcker om semlor, böcker om choklad, you name it!

Jag hittade en bok om meditation för 20 kr! Den ser ganska anspråkslös ut på utsidan, men den är riktigt bra. Den heter kort och gott "meditation" och är skriven av Ulrica Norberg. Det är ICA förlaget som har gett ut den. Författaren förklarar meditation på ett lättbegripligt sätt. Boken är bara på 125 sidor, men den tar upp väldigt mycket på ett lättillgängligt sätt. Den handlar om både yoga och meditation i praktiken och teorin. Man får historia och nutid, forskning, psykologi, praktiska råd, m m på bara 125 sidor. Dessutom är det en hel del vackra bilder i boken också. Jag blev helt klart positivt överraskad.

Att meditera är inte så komplicerat som många kanske tror. Vi mediterar säkert varje dag, korta stunder, utan att förstå det själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar