Mindfulness och vardagsliv är vad jag funderar över i den här bloggen. Välkommen!

lördag 3 april 2010

Veckans vegetariska


Den här rätten har blivit en riktig helgfavorit hos oss. Den står på bordet oavsett om det är jul, midsommar, påsk eller bara ett vanligt festligt tillfälle. Så himla gott! Som tillbehör har vi en god sallad och ett bröd att suga upp såsen med.

Melanzane alla parmigiana

Du behöver:
4 auberginer/äggplantor
Olivolja
Ca 1 liter tomatsås
2 dl riven parmesanost
3 mozzarellaostar à 125 g

Gör så här:

1.
Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva auberginerna, lägg dem på en bricka och salta lätt för att dra ur vätskan. Torka dem sedan lätt med papper.

3. Grilla auberginen i grillpanna med olivolja tills de är lite gyllenbruna.

4. Varva aubergine-skivorna i en gratängform med skivad mozzarella, parmesan och tomatsås. Börja med tomatsåsen och avsluta med parmesanosten, i tre lager.

5. Gratinera i ugnen i 30 minuter.

Tips på snabb tomatsås: Fräs lite gul lök, vitlök och torkad basilika i olivolja. Tillsätt en flaska passerad tomat (ca 700 ml) och hälften så mycket vatten. Låt koka minst 20 minuter. Smaka av med lite salt och socker.

(Vi brukar göra en annan, supergod sås genom att använda hela konserverade tomater som får koka sönder med lite hjälp, vitlök, vitt vin, basilika, grönsaksbuljong och lite socker. Smaka av med salt och peppar. Koka minst en timme.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar