Mindfulness och vardagsliv är vad jag funderar över i den här bloggen. Välkommen!

onsdag 31 mars 2010

Tibetanska klockor

Tibetanska klockor som också kallas för tingshas, används för att starta och avsluta meditation på ett bra sätt. Det sägs också att klockorna väcker ens ande till liv och sprider frid i sinne och kropp. Hur som helst tycker jag att klockorna låter väldigt vackert.

Jag skulle gärna vilja äga ett exemplar, så nu har jag surfat runt och letat. Det var inga problem att hitta klockorna men jag tycker att de är lite dyra... Tänk om jag hade vetat detta när jag var i Nepal. Gissar att de finns att köpa där när det är så nära Tibet och kulturen är så lika. Inte bara för prisets skull alltså, utan det hade varit häftigt att veta att det var äkta vara :)

2 kommentarer:

  1. När var du i Nepal? Vi var på väg dit förra året, men när vi väl kom till norra Indien märkte vi att vi inte hade tillräckligt med kläder för att kunna resa ännu längre ut. Sedan dess längtar jag dit...är det ett okej resmål med bebis?
    Kram Christine

    SvaraRadera
  2. Åren går...det var 10 år sen nu! Det var när jag åkte med Rosa bussarna. Jag skulle nog inte resa dit med bebis, men det kanske går att anpassa resan om man tar det som det är.

    SvaraRadera